Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Högalids IF A-lag Herrar FO

Följ

A-lag Herrar FO

Följ oss för uppdateringar
Följ
Högalids IF
Fotboll
A-lag Herrar FO
Tabell
Lag M V O F P
1 Högalids IF 18 12 3 3 39
2 Sickla IF 18 10 3 5 33
3 Gustavsbergs IF FK 18 10 3 5 33
4 BK Gamla Karlbergare 18 8 5 5 29
5 Fotfolket FF 18 7 4 7 25
6 IK Sture/Tanto 18 7 4 7 25
7 Jarlabergs IF 18 6 3 9 21
8 Atletico Nacka FF 18 6 2 10 20
9 BK Yardies 18 5 3 10 18
10 Bondegatans Bajare FF 18 2 4 12 10

Match

Högalids IF

3 - 6
Tantolundens BP 1
21 april 2017
18:00

Atletico Nacka FF

Referat

Referat: Högalids IF - Atletico Nacka FF

Tre mål lyckades Högan pressa in bakom Atleticos målis och då skall man i normala fall vinna matchen. Men om Atletico gör sex mål så blir det inte så?
Nicko började matchen med jätteribba, tänk om han hade fått in den istället. Nicko var en av våra bästa spelare och vann stora triumfer med sitt fysiska spel och sitt sätt att täcka bollen, härligt Nicko fortsätt så, då lossnar nog målskyttet också. Man vinner inga matcher med jätteribbor, dom skall bara in där dom hör hemma, i målet alltså.
Atletico började matchen bra med fint passningsspel. Vi startade försiktigt och höll ihop laget på ett bra sätt för att flytta fram positionerna gradvis och ett noll målet föll helt logiskt till Högans fördel. Men Atletico svarade blixtsnabbt med en kvittering som det var klass på av en enskild spelare ingen skugga över den prestationen. Men jag var lugn så när vi nickade in två ett så tyckte jag att vi hade matchen i vår hand. Men så får dom in en kvittering på grund av att vi bara stirrar på boll istället för att ta våra markeringar på deras spelare innanför straffområdet, det var nog enda tillfället i matchen där jag vart riktigt besviken på vårt spel. Det hann ramla in två mål till i första halvlek och dom kan vi nog skylla ösregnet på. Bollen rullade långsammare ju blötare planen vart och med en dyng våt plan funkar inte kort passningsspel så bra och när Linus ska släppa en boll till vår målis på den våta planen så hinner en Atlet emellan och slår in ett onödigt mål. Atleterna klarade av den våta banan bättre eftersom dom slog långbollar på den däringa Starken framförallt. Så jag är övertygad om att om inte det där förbannade regnet hade kommit så hade siffrorna också varit annorlunda, vi fick gå in i halvleksvila med ett fyra två underläge, inte bra alls.
Rengnet slutat och andra halvlek startade med ett Högan mål som jag inte såg. Snackade lite skit med några från Sickla som var och kollade upp oss och Atleterna. Dom tyckte att vi var bra offensivt men att vår defensiv var lite sämre och att vi hade lite att jobba på där. Det är kanske bra att inte överdriva kortpassningar när man är under press och sätta kompisen man passar till i trubbel som är en meter ifrån en, det är inte fel att bara skicka iväg bollen ur farligt område. Jag tyckte att ni verkligen trummade på bra där i andra och jag väntade bara på att bolluslingen skulle trilla in till en kvittering. Men Atleterna ställer om gör fem tre istället för att vi kvitterar, Atleterna var klockrena i sina avslut och hade den där lilla turen som vi verkligen saknade, det där med stolpe in i stället för stolpe ut. Det var väl bland annat Messi som hade en i stolpen. Vad jag verkligen kommer ihåg var när Messi tog sig fram inne i straffområdet med överstegsfinter och framförallt med kroppsfinter, Messi och boll åt ett håll och Atleterna upp på läktaren, ensam med målis men mål nej, nej och nej!!! Men om vi får straff, då måste den väl sitta nej, nej och nej!!!
Högans bästa spelare får jag nog utse vår debutant till Daniel. Bra passningsspel men framförallt det där jävlar anamma, som jag älskar att se. Daniel kommer att bli hur värdefull som helst för oss, om han fortsätter med sin tuffa inställning på plan.
Vad lärde vi oss av matchen? Jag vill säga, tänk på att spela med större marginaler om planen är plaskvåt skippa kortpassningsspelet och slå lite längre och hårdare. Då vinner vi även i regn grabbar.


Nu får vi lägga den här lite onödiga förlusten på hyllan och försöka ta poäng av Jarlaberg istället, om vi har vädrets makter med oss, för om det regnar så är det kört om man envisas med kortpassningsspel. Nu kör vi grabbar!!!
Hälsar 99:an
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Simon Rosenberg 1 1 1 0 0 2
Daniel Fathi 1 1 0 0 0 1
Robin Castillo 1 0 1 0 0 1
Erik Lundh 1 0 0 0 0 0
Erik Rappling 1 0 0 0 0 0
Fredrik Greiff 1 0 0 0 0 0
Jacob Stenblom 1 0 0 0 0 0
Messaye Aberra 1 0 0 0 0 0
Mikael Widerberg 1 0 0 0 0 0
Nicholas Riley 1 0 0 0 0 0
Nils Sjösten 1 0 0 0 0 0
Shane Riley 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 6 okt 2017, 20:00 Atletico Nacka FF - Högalids IF 3 - 3